Jedzenie w Tajlandii jest bezpieczne?

Użytkownik

Pytanie do tych, którzy byli: jedliście w barach na ulicach?

  • 4 odpowiedzi

Odpowiedzi

    • Biznesowe kompendium oraz miłośniczka podróżowania

    znajomy niestety zatrul sie w tajlandii i teraz ma bardzo powazne problemy jelito w tym przerost flory bakteryjnej...

    Czy ta odpowiedź była pomocna? Tak0

  • Z jedzeniem nie ma najmniejszego problemu. Co więcej - warto próbować najróżniejszych smakołyków, również ze straganów na ulicy. Spokojnie - to nie Indie :) Przez 3 tygodnie podróżowania i jedzenia w knajpach, barach i na ulicy NIC nam nie dolegało. Zapraszam na https://www.facebook.com/Dalekietakblisko , wrzucam tam trochę info o podróży po Tajlandii

    Czy ta odpowiedź była pomocna? Tak2

  • Jedzenie w Tajlandii jest absolutnie bezpieczne. Czasami knajpy, stragany, bary na ulicy nie wyglądają najlepiej, jeśli chodzi o warunki, ale sprawdziliśmy, że naprawdę śmiało można w nich jeść. Wszystko jest świeże, dobrze przyprawione, gotowane na Twoich oczach, naprawdę bezpieczne. Przez cały pobyt nie spotkała mnie żadna nieprzyjemna niespodzianka. To właśnie w barach na ulicy są najlepsze smakołyki, najprawdziwsze i najbardziej autentyczne tajskie jedzenie. Bez nich Tajlandia nie byłaby Tajlandią, a wyjazd do niej straciłby połowę swojego uroku. A z jedzeniem polecam tajskie lokalne piwo - Chang :)

    Czy ta odpowiedź była pomocna? Tak5

  • jadłem i była to najlepsza Zupa Pho, oraz najlepszy Pad Thai jaki jadłem, ulica w Bangkoku kocioł z zupą koloru błota, 2 stoliki, 3 krzesła, milion przechodniów i coś niesamowitego, rozkosz dla podniebienia, to samo tyczy się kupowanych napojów i owoców na straganach, wszystko świeże, nic nie leży długo od razu znika w brzuchach miejscowych i turystów, polecam próbować wszystkiego i wszędzie

    Czy ta odpowiedź była pomocna? Tak6

  • adwokat Iwo Klisz

    Jestem adwokatem i specjalizuję się w prawie gospodarczym, prawie spadkowym, prawie pracy oraz zajmuję się zagadnieniami związanymi z umowami cywilnoprawnymi i kontraktami handlowymi

  • Iza Kulińska

    autorka bloga "SmacznaPyza" a poza gotowaniem i pieczeniem interesuje się grzybami

  • Maria Anna Brzegowy

    Specjalistka ds. żywienia człowieka, autorka bloga mbrzegowy (Pozytywne żywienie). Od niedawna w najważniejszej życiowej roli - roli Mamy. Kocha gotować, pisać i buszować po sklepach

  • Anna Wydrych

    Autorka bloga PamietnikMamy.pl specjalizująca się w prawie pracy i ochronie kobiet w ciąży. Absolwentka UJ na wydziale Prawa i Administracji.

  • Iwona Chłopek

    Doradca podatkowy.Prowadzę Blog "Zrozumieć biznes podatkowy". Moja wiedza została doceniona przez Dziennik Gazety Prawnej, Radio PIN, Linię Otwocką, Kulturę Pogrzebu oraz Fundację Kobiety Nauki.

  • Marek Grądzki

    Jestem serowarem rodzinnym, produkuję sery z mleka koziego i krowiego, świeże i dojrzewające. prowadzę bloga kulinarnego www.ziemianinwkuchni.blox.pl na face znajdziecie mnie pod sery grądzkie